PRESENTACIÓ

Benvolguts:

En aquest blog, vull retre homenatge a dues persones molt entranyables per a mi i estimades per tothom, el meu avi Carles Mauné i el meu pare Florenci Mauné, músics i compositors figuerencs i catalans.

Es tracta d'un testimoniatge de la prolífica trajectòria musical d'ambdós, el més acurat i documentat possible, alhora que un recull de la seva obra a fi de posar-la a l'abast de tots vosaltres.
Crec que la tasca de recerca dels seus enregistraments i la digitalització de les seves partitures era del tot necessària abans que l'acció del temps pogués destruir tan abundant i preuat material.

D'aquesta manera la seva obra queda a disposició de tothom qui vulgui consultar-la, descarregar-la o fer-ne l'ús apropiat.
Finalment haig de manifestar el meu immens agraïment a tots aquells que han fet que la laboriosa tasca duta a terme, hagi estat molt més planera. Des del primer moment he comptat amb l'ajut i la col·laboració, i el més important, l'alé i l'empenta de molts de vosaltres.

Per tot plegat estic segura que aquest bloc, a banda de ser una important eina de consulta, serà també un vincle interactiu per a tots els que estimem la música i el món sardanístic en especial.

Montserrat Mauné


diumenge, 17 de febrer del 2013

Cobla-orquestra CARAVANA


A n'en Florenci Mauné, després d'haver estat uns 4 ó 5 anys a la Cobla-orquestra Antiga Pep , Pere Teixidor i Elias el va fer director d'orquestra de la seva Agrupació Lírica Tàlia, en la qual va dirigir vàries sarsueles, anant a diverses ciutats i això li va donar una certa importància entre les orquestres de l'Empordà.

D'aquí que entrés l'any 1952 com a director a la Cobla-orquestra CARAVANA de Torroella de Montgrí.

Aquí acabà de manifestar les seves dots de gran pianista i notable instrumentista de trombó, fiscorn i acordió.


Any 1952
En Florenci, dirigint l'orquestra a Béziers (segurament amb els ulls tancats, com feia sempre)
Violins, d'esquerra a dreta: Ricard Parés i Bastons , Pere Clapés, Joaquim Juanmiquel ("Tatara") i Eudald Duch
Contrabaix: Lluís Surroca
Percussió: Lluís Cotxo
Fiscorn: Enric Vilà
Trompetes: Pere Pruñonosa ("Trumfa") i Joaquim Borràs
Fusta, de baix a dalt: Domènec ("Mingo") Anglada (no es veu gaire), Josep Morell i Joan Roviras ("Joan de Verges").



Any 1953
Aquesta foto és una composició feta per en Josep Loredo a partir d'un Cançoner de 1953 
Aquell any la formació era la següent (interessant veure com la bateria i el contrabaix eren tocats alternativament per diversos músics, cosa gens habitual a l'actualitat):
Fila superior: Florenci Mauné, director, piano, acordió i trombó; Pere Pruñonosa ("Trumfa"), trompeta solista; Joan Roviras ("Joan de Verges"), clarinet, saxo, acordió i tible; Ricard Parés, violí, saxo, clarinet, piano i tenora.
Segona fila: Domènec ("Mingo") Anglada, flauta, saxo, clarinet, bateria i tible; Joaquim Borràs, trompeta, violí i bateria; Lluís Surroca, contrabaix i violí; Enric Vilà, trombó, fiscorn i contrabaix.
Tercera fila: Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), trombó, violí i fiscorn; Lluís Cotxo, timpanis, saxo, clarinet i tenora; Joaquim Coma, trompeta i violí; Manel Ferrer ("Manelic"), bateria, violí i trombó.
Fila inferior: Eudald Duch, cantant, trompeta i violí; Josep Morell, clarinet, saxo, acordió, cantant i flabiol.



1953
Florenci Mauné i Josep Morell, cantant a duo





Anys 50 (3) Dret: Lluis Cotxo
Asseguts: Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Florenci Mauné i Josep Morell




Cartell de la temporada 1953-1954
A dalt de tot: Florenci Mauné.
Segona fila: Joaquim Coma, Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), Manel Ferrer ("Manelic") i Enric Vilà
Tercera fila: Lluís Surroca, Eudald Duch, Pere Pruñonosa ("Trumfa") i Joaquim Borràs
A sota: Joan Roviras ("Joan de Verges"), Domènec ("Mingo") Anglada, Josep Morell, Ricard Parés i Lluís Cotxo.



Any 1955
Estava a punt de produir-se la formació de la Cobla-orquestra Costa Brava , amb uns quants músics de la Caravana: Florenci Mauné, Josep Morell i Joaquim Coma
Darrere: Eudald Duch, Joaquim Coma, Pere Pruñonosa ("Trumfa"), Florenci Mauné , Manel Ferrer ("Manelic"), Enric Vilà i Joaquim Juanmiquel ("Tatara"), que li està posant el fiscorn per barret a n'el contrabaixista
Davant: Josep Morell, Domènec ("Mingo") Anglada, Joan Roviras ("Joan de Verges"), Lluís Cotxo, Ricard Parés i Lluís Surroca.



 Anys 50: Centre Fraternal de Palafrugell